✓ Specialisatie in diabetes 

✓ Verslagen via eHealthbox

✓ Gebruik van videoanalyses


Oorzaken van een kuitbeenbreuk

Een kuitbeenbreuk is niet zomaar een ongemak; het is een onverwachte hindernis die uw leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Maar wat zijn nu de voornaamste oorzaken van zo'n breuk? Vaak ligt een directe impact, zoals een sportblessure of een ongelukkige val, aan de basis. Er zijn ook gevallen waarbij een onderliggend gezondheidsprobleem het risico op een breuk verhoogt. Kennis over de specifieke oorzaak van uw kuitbeenbreuk helpt in het herstelproces en biedt inzichten voor preventieve maatregelen.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?


Behandeling na een kuitbeenbreuk 

Zodra de diagnose kuitbeenbreuk is gesteld, is de juiste behandeling cruciaal. Bij Podologie Osselaer combineren we onze uitgebreide kennis met moderne technieken voor een holistische aanpak. We kijken verder dan enkel de breuk. Zo onderzoeken we de algehele voet- en beenstand, want dit speelt een essentiële rol tijdens het herstel. Maar we gaan nog een stap verder. Preventie van toekomstige klachten en optimalisatie van uw looppatroon zijn integraal onderdeel van onze zorg. Aan de hand van een bewegingsanalyse kijken wij tijdens het revalideren en welke maat de breuk een invloed heeft op dat looppatroon. Mocht u blijvende last ondervinden is het zaak dat u dit zo snel mogelijk laat behandelen. Een fout looppatroon zorgt bijvoorbeeld op lange termijn voor:


Kom langs voor een consultatie

Het pad naar herstel na een kuitbeenbreuk kan uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is professionele begeleiding onmisbaar. Als voetenspecialist kennen we de impact van een breuk op uw dagelijks leven en mobiliteit. Neem geen genoegen met langdurige ongemakken en kies voor een vlotte revalidatie. Maak een afspraak in onze praktijk in Temse of Ruisbroek via het contactformulier of bel naar 0472 26 90 94. Ook na andere breuken, zoals een hielbeenbreuk, kunt u in onze praktijk terecht voor een revalidatie op maat.


Bezoek onze locaties!